Producten & diensten, WoningNet

WoningNet lanceert DĀK app voor woningzoekenden

26 mei 2021

WoningNet lanceert DĀK app voor woningzoekenden

Woningcorporaties richten zich op het bouwen en beheren van kwalitatief goede woonruimte met een betaalbare huur voor mensen met een smalle beurs. WoningNet helpt als kennispartner van woningcorporaties met het efficiënt en effectief verdelen (bemiddelen) van dit schaarse goed en draagt hiermee bij aan het fundamentele (grond)recht ‘een (passend) dak boven het hoofd voor iedereen’.

De (digitale) zoektocht naar een passende woning is niet voor élke woningzoekende gesneden koek. Daarom werkt WoningNet samen met woningcorporaties en woningzoekenden aan het verbeteren van de klantreis met als doel het verhogen van de tevredenheid van woningzoekenden (en huurders). Zo lanceerden wij op woensdag 7 april de nieuwe applicatie DĀK voor woningzoekenden in regio Utrecht en op dinsdag 4 mei in regio Hengelo Borne. DĀK maakt het zoeken naar een passende woning leuk, gemakkelijk en eenvoudig. Een fantastische ontwikkeling voor woningzoekenden, woningcorporaties en WoningNet!

DAK vereenvoudigt de zoektocht naar een woning

Met DĀK kunnen woningzoekenden eenvoudig op zoek naar een passende woning. Of dat nu thuis is of onderweg naar werk. Zo kan de app makkelijk op een smarttelefoon worden gedownload vanuit de Google Play Store of Apple AppStore. Woningzoekenden kunnen met een zelf ingestelde pincode (en binnenkort met FaceID) eenvoudig en veilig inloggen. Is de woningzoekende ingelogd, dan toont de applicatie, rekening houdend met de woonwensen, een duidelijk overzicht van alle passende woningen waarop eenvoudig gereageerd kan worden. Daarbij houdt DĀK woningzoekenden realtime op de hoogte van hun (voorlopige) positie op de wachtlijst en van de voortgang van hun reacties. Zo weten woningzoekenden op ieder moment van de dag waar ze aan toe zijn!

De verbetering van de klantreis van woningzoekenden

Het digitaal zoeken naar een woning is voor veel woningzoekenden lastig en gaat vaak gepaard met onzekerheden en vragen. Daarom nemen woningzoekenden steeds vaker telefonisch contact op met ons KlantContantCentrum (KCC). Op basis van de meest voorkomende vragen heeft WoningNet samen met woningzoekenden en woningcorporaties DĀK ontwikkeld, met als doel de digitale klantreis te verbeteren. Uit de feedback die wij ontvangen van woningzoekenden blijkt dat deze aanpak werkt; woningzoekenden zijn enthousiast en tevreden over het zoekproces en de intuïtieve werking van DĀK. Een tevreden woningzoekende resulteert veelal in een ‘goed’ huurder, wat een voordeel is voor een woningcorporatie

‘Superhandige app, je kan rustig en makkelijk zien welke woningen voldoen aan je eisen/verwachtingen’, aldus een woningzoekende.

Tijdwinst en aaneengesloten verhuringen

DĀK maakt het voor corporaties mogelijk om snel en gericht met woningzoekenden te communiceren. Zo worden woningzoekenden met pushnotificaties geattendeerd op nieuw passend woningaanbod en op acties die bij hen uitstaan. Denk hierbij aan het peilen van belangstelling, het uitnodigen voor een bezichtiging of het doorgeven van een reactie na een bezichtiging. Doordat een corporatie sneller antwoord krijgt op een actie die uitstaat bij een woningzoekende starten de geautomatiseerde processen in WoningNet WRB ook sneller. Voor woningcorporaties levert dit tijdswinst op en een snellere en mogelijk aaneengesloten verhuring.

Een succesvolle livegang en vooruitblik

Inmiddels is DĀK al bijna 10.000 keer gedownload en zijn woningzoekenden zeer tevreden over de applicatie. Op basis van waardevolle feedback van woningzoekenden in regio Utrecht en Hengelo Borne blijven we DĀK verbeteren en stimuleren wij het gebruik van DĀK onder actief woningzoekenden.

‘WoningNet mag trots zijn op DĀK en ik vind het fijn dat we in Utrecht de eerste mochten zijn.’, volgens Rikkert van Heerde, secretaris van Stichting Woonruimteverdeling Regio Utrecht.

Ook andere WoningNet regio’s zullen de aankomende periode volgen, omdat zij DĀK graag willen gebruiken. Verder is DĀK klaar voor landelijke woonruimteverdeling, waarin WoningNet samen met klanten een pilot is gestart. Tot slot onderzoeken we op kleine schaal bovenregionale woonruimteverdeling.

Meer weten?