WoningNet

Wij zijn er: en dat is veertien!

6 mei 2020

Wij zijn er: en dat is veertien!

Op dinsdag 24 juli 2018 ging het nieuwe WoonRuimteBemiddelingsysteem van WoningNet (WoningNet WRB) voor het eerst live bij onze klant in Hengelo en Borne. Vervolgens hebben wij in de afgelopen twee jaar WoningNet WRB geïmplementeerd bij onze klanten. Nu ook Studentenwoningweb (op dinsdag 7 april) is overgegaan op WoningNet WRB, is er een einde gekomen aan dat implementatietraject. Een mooie mijlpaal!

Dennis Been, implementatieconsultant bij WoningNet, vertelt in dit artikel meer over de livegang van WoningNet WRB bij Studentenwoningweb.

Elke regio heeft zo zijn eigen uitdagingen en bijzonderheden

Studentenwoningweb was de allerlaatste van onze bestaande klanten, die volgens de implementatieplanning over zou gaan op WoningNet WRB. Omdat het een relatief klein samenwerkingsverband is, bestond het risico dat makkelijk werd gedacht: “Zo, die brengen we wel even live.” Maar uit onze eerdere ervaringen bleek dat elke regio (hoe klein ook) haar eigen uitdagingen en bijzonderheden kent. Van die ervaring hebben we geleerd.

Een stap dichterbij het realiseren van onze missie

Om de bijzonderheden van Studentenwoningweb in kaart te brengen, voerden wij een analyse uit. Daaruit bleek al gauw dat de vereisten voor studentenhuisvesting vaak flink verschillen van die van de reguliere sociale huur. De bijzonderhedenlijst werd zodoende een aardig lange lijst. Dit hebben we opgepakt door flink wat systeemaanpassingen te doen. Daardoor kunnen wij studentenhuisvesting goed ondersteunen en zijn we weer een stap dichterbij het realiseren van onze missie: een passend huis voor iedereen.

En toen kwam de coronacrisis

Tegen het einde van de implementatie, ongeveer drie weken voor livegang, ging Nederland in een intelligente lockdown. Het was nog maar de vraag of de livegangdatum wel gehaald kon worden. Al snel bleek dat de technische livegang vanuit WoningNet prima vanuit huis kon. Inmiddels zijn wij allen experts geworden in het online vergaderen.

Een goede samenwerking is key voor een succesvolle livegang

De samenwerking met de key users vanuit de woningcorporaties verliep soepel.  Zij kenden het product al via implementaties in andere WoningNet-regio’s. Hierdoor konden ze lekker snel van start in de zandbak (online demo-omgeving). Ook zij hebben snel kunnen schakelen toen de coronacrisis op het hoogtepunt was. Gezamenlijk hebben we geprobeerd studentenhuisvesting zo goed mogelijk te faciliteren. Met als resultaat een succesvolle livegang.

Wat deze livegang bijzonder maakte

Ondanks de uitdagingen door de lockdown en de uitvoerige bijzonderhedenlijst zijn de studentenhuisvesters tóch volgens plan en naar tevredenheid overgestapt op WoningNet WRB.

Wil je meer weten over deze implementatie?

Hester Koopen