WoningNet

Veilig nieuws: WoningNet is gecertificeerd voor informatiebeveiliging!

16 juli 2019

Veilig nieuws: WoningNet is gecertificeerd voor informatiebeveiliging!

Sinds juni 2019 zijn WoningNet en Het Vierde Huis officieel ISO 27001 gecertificeerd voor informatiebeveiliging. Met deze certificering tonen we aan dat de gegevens van klanten, samenwerkingspartners en woonconsumenten goed beveiligd zijn én blijven.

Met ISO 27001 risico’s aantoonbaar onder controle
Bijna wekelijks komt het voorbij; de berichten in het nieuws over datalekken of ontregeling van het openbare leven door storingen in systemen. Dan hebben we het nog niet over medische missers door verkeerde informatie. Om dit te voorkomen werkt WoningNet volgens de ISO 27001 norm. Dit is de internationale norm voor informatiebeveiliging, waarmee je organisatie bewijst dat risico’s op het gebied van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie op een adequate en integere manier zijn afgedekt.

Hoogste prioriteit
‘Wij vinden het belangrijk dat gegevens van onze klanten veilig zijn.  Dit heeft onze hoogste prioriteit. We willen een vertrouwelijke partner zijn. Het was geen moetje, we gingen zelf op zoek naar hoe we dit op een zo effectief en veilige manier konden doen. Daarnaast heeft de ISO 27001 certificering ons ook veel andere praktische zaken opgeleverd, die nu goed geregeld zijn. Zoals het weer helemaal up-to-date maken en houden van verouderde documentatie. Dit geeft ons een goed en vertrouwd gevoel”, vertelt Rudi Düpper, CISO bij WoningNet.

Continu verbeteren
Met het behalen van deze ISO certificering is de basis goed op orde. Onze interne auditors controleren de afgesproken maatregelen, zodat we continu en doelgericht aan verbeteringen  kunnen werken. En jaarlijks wordt dit gecheckt door een externe auditor. Het certificaat is 3 jaar geldig, waarna we weer een nieuw certificaat kunnen halen.

Klik hier om het ISO 27001 certificaat van WoningNet in te zien.