Producten & diensten

Tweede regio live met nieuwe WoningNet WRB

27 november 2018

Tweede regio live met nieuwe WoningNet WRB

Dinsdag 27 november gingen de corporaties in regio IJmond/Zuid-Kennemerland succesvol live met het nieuwe WRB-systeem van WoningNet. Een mooie uitdaging omdat we meteen een aantal nieuwe corporaties verwelkomden en ons eigen Klantcontactcentrum voor het eerst meeging in de livegang.

Vanaf 10.00 uur ’s ochtends was de website mijnwoonservice.nl weer bereikbaar voor woningzoekenden. Met 35 nieuwe woningen op de website liep het meteen storm. De nieuwe regio IJmond/Zuid-Kennemerland biedt op de website woningen aan van de corporaties Brederode Wonen, De Key, Elan Wonen, Pré Wonen, Velison Wonen, Ymere, Woningbedrijf Velsen en Woonzorg Nederland. Het zoekgebied van de woningzoekenden is hiermee enorm uitgebreid.

WoningNet WRB: het nieuwe en slimme WRB-systeem van WoningNet
WoningNet WRB is een uniform systeem dat naadloos aansluit op de processen van woningcorporaties voor de selectie en sortering van woningzoekenden. In het systeem zitten wet- en regelgeving en andere selectiecriteria. Je hebt op elk moment inzicht in de stand van zaken en welke acties er nog uitgevoerd moeten worden. Het systeem is in samenwerking met de corporaties ontwikkeld en kan door alle corporaties gebruikt worden. Het wordt continu uitgebreid met nieuwe functies en features.

Wanneer gaan de volgende corporaties over op het nieuwe systeem?
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de implementatie van WoningNet WRB in de regio Woongaard. In het nieuwe jaar volgen als eerste de regio’s Eemvallei en Noordoostpolder. WoningNet streeft er naar alle corporaties in het eerste half jaar van 2019 over te laten gaan op het nieuwe systeem.

Nieuwsgierig naar WoningNet WRB? Lees ook: WoningNet WRB – next level in woonruimtebemiddeling

Meer weten over WoningNet WRB?

Hester Koopen