Geen categorie

Qii en WoningNet WRB: minder administratie, meer efficiëntie en kortere doorlooptijden!

10 december 2020

Qii en WoningNet WRB: minder administratie, meer efficiëntie en kortere doorlooptijden!

Corporatiemedewerkers die minder tijd kwijt zijn met administratie, meer efficiëntie en kortere doorlooptijden: dat alles is een stap dichterbij dankzij WoningNet en Qii.

Via de digitale kluis van Qii haalt een woningzoekende namelijk alle informatie rechtstreeks op bij overheidsbronnen en stuurt die door naar de woningcorporatie. Daardoor hoeft de corporatie minder bezig te zijn met het opzoeken en controleren van gegevens.

Alles in één keer binnen

De ene woningzoekende levert zijn paperassen op kantoor in, de andere via de digitale omgeving van WoningNet, en een derde doet het deels op de ene manier, deels op de andere. De corporatiemedewerker moet al die documenten bundelen én beoordelen of een woningzoekende in aanmerking komt voor een woning.

Dat is verleden tijd met Qii. De gegevens die de consument in de digitale kluis Qii zet, zoals informatie over inkomen en inschrijving in gemeentelijke basisadministratie, zijn direct afkomstig van bronnen zoals MijnOverheid en MijnBelastingdienst en MijnUWV. En dat scheelt tijd.

Betrouwbaarheid

Een corporatiemedewerker moet altijd controleren of alle door een woningzoekende aangeleverde documenten kloppen. Zegt een woningzoekende bijvoorbeeld dat deze geen eigen woning heeft, dan is het zaak dat je als corporatie onderzoek doet: is dat werkelijk zo?

Met Qii hoeft de corporatiemedewerker geen detective meer te spelen. Alle gegevens zijn immers al geverifieerd en dus betrouwbaar. Daardoor kan de corporatie ervan uitgaan dat alles klopt. Een veilige gedachte, en bovendien een tweede punt waarop een grote tijdswinst behaald wordt. Want: geen speurwerk. En dat scheelt in de kosten.

Privacyproof

Voor corporaties wordt privacy steeds belangrijker. Zij moeten de gegevens van woningzoekenden immers goed beschermen. Qii is AVG-proof én helpt woningcorporaties de privacy van de woningzoekende nog beter te borgen. Medewerkers zien namelijk alleen de benodigde informatie over de woningzoekende, op het juiste moment, en niets meer.

Ik vertel je graag meer hierover!

Hester Koopen