Niels Rol is 12,5 jaar bij WoningNet!

Niels Rol is 12,5 jaar bij WoningNet!

Het is natuurlijk heel bijzonder om te kunnen vieren dat een collega al 12,5 jaar bij de organisatie is. Wij zijn er dan ook trots op dat Ni zijn jublieum bij WoningNet viert! Niels Rol is een ervaren DevOPs Engineer die altijd het beste uit zichzelf én uit de techniek wil halen. Daarnaast kennen wij hem vooral als een fijne en betrokken collega die hart heeft voor de zaak. Zijn collega’s omschrijven hem als iemand die heel behulpzaam is en graag klaarstaat voor anderen…. altijd met een glimlach. En wist je dat Niels ook heel muzikaal is? Tijd om kennis te maken met onze jubilaris. 

Hoe ben je begonnen bij WoningNet?

”Op 16 april 2010 kwam ik in dienst bij WoningNet. Ik ben toen begonnen in het team Systeembeheer, dat destijds bestond uit vier medewerkers: Twee eerstelijns medewerkers en twee tweedelijnsmedewerkers. Ik sloot me aan bij de tweedelijnsmedewerkers. Ik hield me hier vooral bezig met beheer van Windows Server. Ik kan me goed herinneren dat we altijd onze eigen vaste plek hadden, op de vierde verdieping in het voormalige kantoor.

Wij draaiden met ons drieën ook om de beurt stand-by diensten en we zorgden dan voor de beschikbaarheid van de systemen. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de ondersteuning van het werkplekbeheer bij de eerstelijnsmedewerkers.

Tot aan de reorganisatie van WoningNet maakte ik deel uit van dit team. Daarna ben ik in mijn functie doorontwikkeld naar de rol van DevOps Engineer

Waar denk je met het meeste plezier aan terug in de afgelopen 12,5 jaar?

“Nou, de aanleiding was iets minder leuk. Op een gegeven moment was er een hele grote storing met het Oracle-systeem. Dit systeem zorgt er eigenlijk voor dat allerlei bedrijfsprocessen met elkaar verbonden worden. We zijn echt urenlang in het datacenter aan het puzzelen geweest om het systeem weer aan de praat te krijgen, samen met KPN en onze collega @Dirk Jan Zethof. Omdat we al een tijd bezig waren bracht Dirk Jan ons broodjes en lekkere snacks, en werd het uiteindelijk erg gezellig!”

Wat was je grootste uitdaging, en hoe heb je dat opgelost?

‘Eigenlijk de storing met Oracle. We hebben natuurlijk veel meer van zulke uitdagingen meegemaakt, dat kan in dit vak nou eenmaal gebeuren. Er is niet altijd een pasklare oplossing, maar we zetten toch vaak wel een stap extra om tot een goede oplossing te komen. En als je dat dan samen voor elkaar krijgt, en de klant is blij, dan geeft dat wel een heel goed gevoel!”

Wat maakt WoningNet voor jou zo bijzonder?

“Ik vind WoningNet een leuk bedrijf met een heel open cultuur. Ik hoor het ook heel vaak van andere collega’s. Je voelt je hier al snel thuis en iedereen doet echt zijn best om je op weg te helpen. Het is gewoon een gezellige en ongedwongen sfeer!

Ik vind het ook leuk om als DevOps Engineer continu te kijken naar mogelijkheden voor verbeteringen en oplossingen. Daar haal ik mijn energie uit. Bovendien ben ik Scrum Master van mijn team, wat het werk ook weer uitdagend en afwisselend maakt. En die ruimte geeft WoningNet mij!”