WoningNet

Met WoningNet WRB en Qii snel en gemakkelijk gegevens doorgeven

3 december 2020

Met WoningNet WRB en Qii snel en gemakkelijk gegevens doorgeven

Een uittreksel geboorteregister opvragen. Inkomensgegevens doorgeven. Wie een sociale huurwoning wil, is vaak aardig wat tijd kwijt met het verzamelen van alle benodigde info. En dan ben je er ook niet eens altijd zeker van of alle informatie wel klopt. Want wat als je inkomen wijzigt, bijvoorbeeld? Dat kan sinds kort sneller en gemakkelijker.

Hoe? Door alle informatie direct op te halen bij de bron. Dat doet WoningNet in haar eigen woonruimtebemiddelingssysteem (WRB) via een samenwerking met Qii. Een woningzoekende ziet in het WRB de optie voor het aanmaken van een Qii. Dat is een digitale kluis, die alle benodigde informatie ophaalt op bij bijvoorbeeld MijnOverheid en MijnBelastingdienst en MijnUWV.

Met een paar kliks de benodigde info veilig gedeeld

Wie een sociale huurwoning op het oog heeft moet vaak in allerijl nog de benodigde informatie opzoeken of updaten. En dat kan nog wel eens misgaan. Informatie die niet klopt, te laat of niet is aangeleverd kan ertoe leiden dat de woningtoewijzing niet doorgaat. Nogal een teleurstelling voor wie het vinden van een nieuwe woning al aan het vieren was.

WoningNet heeft dat veranderd. Via de applicatie van Qii halen woningzoekenden alle relevante data zoals inkomen en inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie direct op bij de bron. Vervolgens delen zij gegevens met enkele drukken op de knop makkelijk en veilig met de woningcorporatie. Dat betekent: niet meer bij verschillende instanties gegevens opvragen, en geen fysieke documenten meer. Simpel, snel en veilig!

Regie over je gegevens

Wat nu als er iets níet klopt, bijvoorbeeld omdat je inkomen gewijzigd is? Ook dat is geen probleem. Via de Qii applicatie wijzig je eenvoudig en digitaal je gegevens. Je hebt bovendien altijd inzicht in met wíe je gegevens gedeeld worden. Is het niet meer nodig om je gegevens te delen, bijvoorbeeld omdat je geen woning meer zoekt? Dan zet je het delen gewoon uit in de app.

Handig voor de woningzoekende én voor de corporatie

Niet alleen de woningzoekende, ook de woningcorporatie bespaart dankzij Qii tijd en rompslomp. En dat is belangrijk: door efficiënter te werken wordt er geld bespaard. Geld dat ingezet kan worden voor de bouw van nieuwe woningen.

Tot nu toe leveren woningzoekenden documenten aan via allerlei verschillende kanalen: de balie, e-mail, enzovoorts. Daardoor moet een corporatiemedewerker verschillende systemen raadplegen, wat veel tijd kost. Bovendien moeten medewerkers alle aangeleverde informatie controleren. Via Qii is dat alles niet meer nodig. Alle informatie komt rechtstreeks uit een betrouwbare bron en is ook zeker weten juist.

 

Meer weten? Neem dan contact met mij op.

Hester Koopen