WoningNet

Maarten Pel nieuwe directeur WoningNet

7 juni 2021

Maarten Pel nieuwe directeur WoningNet

Maarten Pel wordt de nieuwe directeur van WoningNet. Hij volgt vanaf 1 juli 2021 Peter Ruigrok op, die vanaf september 2019 WoningNet als interim-directeur leidde. Maarten heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting en het leiden van organisaties. De afgelopen jaren werkte Maarten Pel als adviseur en interim-directeur bij gemeenten en corporaties vanuit bureau Circusvis. Daarbij deed hij onder meer veel ervaring op in digitalisering en online dienstverlening bij woningcorporaties.

Foto: Maarten Pel, nieuwe directeur WoningNet

Maarten over zijn aanstelling als directeur van WoningNet: “WoningNet is een prachtig bedrijf met veel potentie. Met de grote schaarste aan woningen is woonruimteverdeling een belangrijk volkshuisvestelijk en maatschappelijk onderwerp. WoningNet vervult hierin een prominente rol als leverancier en kennispartner voor woningcorporaties en gemeenten. Daarbij stap ik op het juiste moment in. De organisatie heeft vorig jaar een transitie doorgemaakt en is klaar voor de volgende fase. Ik ga de uitdaging aan om de rol van WoningNet te verstevigen om zo voortdurend van waarde te zijn voor woningcorporaties, woningzoekenden en gemeenten.”

Henry Meijdam, voorzitter RvC: “We verwachten dat Maarten Pel WoningNet op krachtige wijze kan leiden. Maarten kent de woningcorporatiesector zeer goed en kent WoningNet vanuit de klantkant. Hij heeft van daaruit een visie op de positie van WoningNet in de markt en een passende ambitie om WoningNet verder te brengen. Daarnaast heeft Maarten veel ervaring met het leiden van IT-projecten. Hij heeft een open houding, is toegankelijk en houdt het belang van de organisatie en haar stakeholders voor ogen. De Raad van Commissarissen heeft er dan ook alle vertrouwen in dat hij veel voor de toekomst van WoningNet zal betekenen.”

Noot voor de redactie 

Voor persfoto’s en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Edo Druiventak (communicatie@woningnet.nl).