Maak kennis met Eric

Eric van Heesen, software developer bij WoningNet

Maak kennis met Eric

Eric van Heesen was mede-eigenaar van een talenschool in Amsterdam. Daar ging hij zelf aan de slag met het bouwen van een CRM-systeem en automatiseerde hij veel interne processen. Toen hij ontdekte dat hij daar veel energie uithaalt, besloot hij om een nieuwe weg in te slaan: hij volgde een bootcamp full stack development van 6 maanden. Na deze opleiding begon hij 6 maanden geleden bij WoningNet als Software Developer. En dat doet hij nog steeds met veel plezier, vertelt Eric.

 

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Ik begin elke ochtend met het maken van een planning; wat wil ik die dag doen en wat kan er verder nog opgepakt worden. Dat stem ik ook altijd af in ons dagelijks teamoverleg. We pakken projecten altijd aan in kleinere stories, want alles wat we doen is volgens de scrum methodiek.

In de middag werk ik aan mijn taken. Iets wat ik veel doe is het ontwikkelen van nieuwe features binnen onze software. Tussendoor heb ik ook vaak te maken met support vragen die opgelost moeten worden en afgestemd moeten worden met teamleden. Dat maakt de dag uitdagend!

 

Welke eigenschappen zijn belangrijk om te hebben in jouw functie?

Ik zou zeggen dat je als softwareontwikkelaar oplossingsgericht en analytisch moet kunnen denken. Als ontwikkelaar ben je veel bezig met het oplossen van problemen. Je kan niet helemaal los gaan daarin, want je moet altijd binnen bepaalde kaders blijven. Daarnaast moet je kunnen inschatten of jouw oplossing verdere impact heeft op andere onderdelen binnen het systeem. Dat vraagt ook wel wat analytisch vermogen. Het is wel eens voor gekomen dat we dachten een oplossing te hebben gevonden, maar dat er ergens anders in de software iets niet meer klopte. Gelukkig kan het nooit helemaal mis gaan, want we werken altijd in een ontwikkelaarsomgeving.

 

Wat vind je leuk aan WoningNet?

Ik vind dat er hele oprechte, gezellige mensen werken. Daarnaast werk je echt bij een bedrijf dat zich bezig houdt met een actueel onderwerp. Iedereen heeft natuurlijk recht op een passende woning. Bij WoningNet draag je echt bij aan dit maatschappelijk belang en dat vind ik zelf erg belangrijk. De meeste mensen die in Amsterdam of omgeving wonen kennen WoningNet of hebben er mee te maken gehad.

 

Wat vind je van je team?

We hebben echt een heel leuk team! Ik vind het fijn dat er veel ruimte is voor humor, en dat het altijd wel gezellig is met elkaar. Mijn collega’s zijn allemaal heel goed in wat ze doen. Ze delen graag hun kennis en zijn ook altijd bereid om mee te denken en te helpen. Sinds ik hier ben heb ik al heel veel mogen leren van mijn collega’s.

 

Wat zijn volgens jou 3 redenen om te solliciteren bij WoningNet?

  • Je werkt aan een product dat maatschappelijke impact heeft
  • Er hangt een fijne werksfeer
  • Er is genoeg uitdaging als softwareontwikkelaar

WoningNet heeft echt oog voor zijn werknemers. In de hele organisatie hangt een ontspannen werksfeer. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet gedreven zijn en werken met ambitieuze doelen!
Daarnaast is geen dag hetzelfde. Als softwareontwikkelaar is er meer dan genoeg uitdaging in het bedenken van nieuwe oplossingen.

“'Iedereen heeft natuurlijk recht op een passende woning. Bij WoningNet draag je echt bij aan dit maatschappelijk belang en dat vind ik zelf erg belangrijk.'”

Eric van Heesen - Junior Software Developer WoningNet